Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågtflygande plan över centrum

Uppmärksamma Södertäljebor kanske noterade ett blågult och vitt flygplan som flög lågt över centrum strax efter två på torsdagseftermiddagen.

En polispatrull lade märke till planet som skulle ha flugit så lågt som några hundra meter ovanför marken. Patrullen blev nyfiken och efter kontakt med både Arlanda och Bromma fick de reda på att det var ett av Kustbevakningens flygplan, ett så kallat Dash 8 Q-300, som hade flugit över Södertälje.

Att Kustbevakningen gör sådana överflygningar på låg höjd tillhör dock inte ovanligheterna förklarar Mattias Lindholm, kommunikatör på Kustbevakningen.

– Det är en normal övervakning. Vi flyger varje dag över kusten och kollar bland annat efter oljeutsläpp och andra liknande föroreningar. Det är inte ovanligt att vi flyger över Södertäljeleden.

Flygplanen utgår från Skavsta flygplats i Nyköping. Varje plan har en besättning bestående av två piloter och två systemoperatörer.