Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägre lön till lågutbildade nyanlända är fel

Centerpartiets förslag om att anställa nyanlända med låg utbildningsnivå till lägre ingångslöner kan teoretiskt verka vara en utmärk idé – men inte i vår verklighet, vi har redan nu ett stort utanförskap.

När jag läste förslaget kom några frågor direkt till mitt huvud. Om det händer att förslaget går igenom, hur kommer det för det första att påverka de lågutbildade som redan är här?

Och för det andra, räcker de pengarna för att försörja sig och familjen om vederbörande är den enda som arbetar i familjen?

Första frågan handlar om två grupper: de som är arbetssökande nu och de som redan har jobb.

Den första gruppen riskerar att hamna på sista platsen bland de arbetssökande på grund av att de lågutbildade nyanlända med lägre ingångslöner blir mer attraktiva för eventuell arbetsgivare.

De som arbetar nu riskerar att förlora jobbet till förmån för de mer attraktiva, det vill säga. lågutbildade nyanlända med lägre ingångslöner.

Och nu är vi tillbaka på ruta ett när det gäller utanförskapet, fast nu gäller det våra invånare. Vem ska vi prioritera?

För Sverigedemokraterna är det självklart att det är de egna medborgarna som ska komma i första rummet.

När vi inte ens klarar att ta hand om de lågutbildade som redan är här och har ett stort utanförskap som växer och blir ohanterligt behöver Sverige behöver en paus i flyktingmottagandet – inte lägre ingångslöner för lågutbildade nyanlända.

gruppledare

Beata Kuniewicz (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel