Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lago talade om utanförskap

På tisdagen medverkade Anders Lago (S) vid Folk och försvars riks­konferens i Sälen. Under konfer­ensen samlas 300 höga militärer, rikspolitiker, forsk­are med flera för att bland annat diskutera social oro och utanförskap.

Anders Lago deltog i en diskussion under den långa rubriken ”Social oro och samhällssäkerhet – hur allvarligt är problemet och hur ska vi förhålla oss till det?”.

– Jag tycker att det jag sade togs emot väl, men man ska komma ihåg att folk på sådana tillställningar är höga militärer, företagsledare och rikspolitiker, och knappast känner till Ronna eller Fittja, förklarar Anders Lago på väg hem från Sälen.

– Jag berättade om att miljonprogramsområdena har stor arbetslöshet och utanförskap, att det görs insatser men att de nästan alltid är för kortsiktiga. Nej, långsiktiga projekt där man lyssnar på dem som bor där är lösningen.