Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lago fick hederspris

...Kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (S). Du har tilldelats 2010 års Socialpolitiska hederspris, är det ett erkännande för dina gärningar?

–Ja, det tycker jag. Vi i kommunen försöker att vara innovativa med samarbete med Manpower och i Telge/Peab för att få ut flyktingar i arbetslivet. Det är inte bara jag, såklart, som jobbat med detta. Men jag driver på och det känns bra att få erkännande när man tar tag även i jobbigare saker.

Brukar du får pris?

– Hmmm ... Jag fick i alla fall pris som årets lobbyist under Almedalsveckan 2008. Det var efter att jag varit i USA och talat. Det var också ett erkännade även om jag inte vill kalla mig lobbyist.

Vem står bakom det senaste priset?

– Det är Svensk socialpolitisk förening, och det är akademikerförbundet SSR som adminstrerar nomineringarna. Men jag har ingen aning om hur jag blev nominerad.

Hur löd motiveringen?

– För hans kompromisslösa ställningstagande för det mångkulturella samhället och invandring som ett sätt att berika våra liv.