Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagman: "Inget kan vara mer fel"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Katarina Wingqvist Ekholm, lagman och ordföranden under gangsterrättegången, anklagas i media för att vilja stoppa anhöriginvandringen och därigenom ha varit partisk i målet. Nu bemöter hon kritiken.

Lagmannen och ordföranden under gangsterrättegången, anklagas i media för att vilja stoppa anhöriginvandringen och därigenom ha varit partisk i målet.

– Inget kan vara mer fel, säger Katarina Wingqvist Ekholm.

Det var den 11 september som Katarina Wingqvist Ekholm bjöds in till Södertälje Rotaryklubb för att tala om tingsrättens stora arbete med gangsterrättegången. Föredraget övergick sen i frågestund och diskussion om Södertäljes problem – något media fick vetskap om. I veckan slog Aftonbladet upp rubriken: ”Domaren i Södertälje-målet vill stoppa invandringen”.

I artikeln ifrågasätts Katarinas trovärdighet som neutral domare i det nu återkallade målet.

– Det här har blivit så fel, det enda jag har gjort är att jag har svarat på en fråga om anhöriginvandringen kunde vara ett sätt att begränsa problemen i Södertälje, säger hon när LT träffar henne på arbetsrummet i tingsrätten.

– Föredraget i Rotaryklubben handlade om vad som framkommit i huvudförhandlingen och jag redovisade vissa uppgifter som finns att läsa i tingsrättens dom, säger hon.

Föredraget övergick sen i en frågestund – då kom anhöriginvandringen upp.

– Någon frågade hur man skulle komma till rätta med problemen i Ronna och berättade att kommunalrådet Boel Godner sagt att ett sätt vore att stoppa anhöriginvandringen. Delade jag den uppfattningen? Jag sa att det ankommer inte på mig att ha lösningarna, men möjligen är kanske en lösning en begränsad anhöriginvandringen.

Läs mer, köp lördagens pappers–LT här!