Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läget fortsatt kritiskt för 41-åringen

Under söndagen har polisen inte gått ut med någon ny information när det gäller skjutningen i Luna-garaget, annat än att läget för den skjutne är fortsatt kritiskt.

Läget för den 41-årige trebarnspappan som sköts med flera skott i Lunagaraget bedömdes under söndagen som fortsatt kritiskt.

I lördags kväll meddelade polisen att åklagare beslutat släppa den 40-årige Uppsalabo som suttit anhållen sedan natten mot i fredags misstänkt för mordförsöket.

- Han är helt avskriven från utredningen, säger Lars Byström, presstalesman på Stockholmspolisen. 

Enligt uppgift från polisen lever den skjutne 41-åringen men läget är kritiskt.

Och polisen är fortfarande väldigt förtegen om var han sköts och vid vilket sjukhus han vårdas.

Enligt vissa uppgifter ska gärningsmannen ha skjutit honom i benen och sedan slagit honom i huvudet med pistolkolven. Enligt andra uppgifter ska han ha skjutits i huvudet.

– Jag varken bekräftar eller dementerar, säger Anders Göranzon.

Tidigare har polisen sagt att torsdagens skjutning i Lunagallerian kan ha kopplingar till gangsterkriget i Södertälje mellan X-team och Södertäljenätverket.

Det inleddes på allvar när en 25-årig Uppsalabo och X-teammedlem, Muhanned Ali – ”K-sigge” kallad – sköts till döds inne på Oasen i Ronna natten mot den 23 december 2009. Men 41-åringen har aldrig varit åtalad eller misstänkt för morden på Oasen.

Det var klockan 15:24 i torsdags som larmet gick om skottlossning i Lunagallerian. Enligt uppgift till LT ska skjutningen ha skett i samband med att 41-åringen skulle åka ut med sin son från den privata delen längst ner i det underjordiska garaget.

Pojken berättade senare till vittnen hur ett bildäck plötsligt blockerade vägen när de låsta dörrarna, som avspärrar de privata p-platserna, gled upp. När 41-åringen gick ur för att plocka bort däcket slog gärningsmannen till och sköt honom med flera skott.

En kvinna som blev vittne tog tag i den chockade pojken och sprang en våning upp och vidare in i Lunagallerian. De anställda i en pizzeria såg den panikslagna kvinnan och pojken komma springande in i gallerian.

- Kvinnan sprang in med pojken i handen och skrek: ”Ring polisen!”, säger en anställd på restaurangen.

– En ur personalen här tog hand om honom och senare kom hans mamma med poliseskort och hämtade honom. Det måste ha varit fruktansvärt, berättar Alexi Hanna, butikschef på In Finn.

Även för personalen i butiken ska pojken ha berättat hur den främmande mannen sköt pappan och sen slog honom med pistolen.

Om tillvägagångssättet stämmer innebär det att gärningsmannen var välinformerad in i minsta detalj om att 41-åringen rörde sig ner till bilen.