Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhetsbrand i Södra

En fullt utvecklad lägenhetsbrand orsakade ett stort räddningspådrag i Södra tidigt på lördagsmorgonen. En person, lägenhetsinnehavaren, har förts till sjukhus med lindriga skador.

Klockan sju på lördagsmorgonen vaknade flera boende runt Hertig Carlsväg 32 av ett sprakande ljud. Då var lägenhetsbranden redan fullt utvecklad. Eldslågor slog ut genom lägenhetens fönster och flera boende larmade brandkåren. Räddningstjänsten hade under morgonen tre stationer på plats som arbetade med släckningsarbetet.

– Vi misstänkte att branden hade spridit sig till vinden som tydligen var en inredd vindsvåning som används som någon form av kontor, berättar Bo Hillemar, stabsbefäl på Södertörns räddningstjänst.

Det visade sig dock att branden begränsats till den aktuella lägenheten som är belägen högst upp i huset.

Enligt stabsbefälet evakuerades också de boende i det trapphus där lägenhetsbranden var.

– Men många hade också tagit sig ut själva, säger Bo Hillemar.

Även lägenhetsinnehavaren till den brinnande lägenheten hade själv lyckats fly ut ur eldinfernot. Enligt uppgift från polisen ska mannen, som fördes till sjukhus, ha klarat sig undan med bland annat lindriga rökskador.

Lägenheten är nu avspärrad i väntan på att en teknisk undersökning ska genomföras. Polisen har dock upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då man har uppgifter om att en torrkokning kan vara orsaken till lägenhetsbranden.