Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagbygget går långsamt för irriterad Waltin

Första nyförvärvet är klart, och totalt har SSK en trupp på sju spelare just nu. Men Mats Waltin hade önskat sig betydligt fler. – Det går framåt, men långsamt, säger han och skyller det på spelarnas agenter.

Annons

SSK gjorde på söndagskvällen klart med sitt första nyförvärv inför återkomsten till hockeyallsvenskan och presenterade nyheten på måndagen. Precis som LT kunde avslöja på söndagen blev det backen Marcus Bohman, som återvänder till moderklubben efter junior- och seniorhockey i flera andra klubbar de senaste åren.

Senaste säsongen spelade han i Timrå. 22-åringen har skrivit på för två säsonger med SSK.

– Det känns väldigt kul, jag har ju följt SSK hela tiden sedan jag lämnade klubben, säger Marcus Bohman till LT.

Därmed är sju spelare klara för spel i SSK nästa säsong. Men Waltin hade hoppats att de skulle vara betydligt fler. SSK gick förra veckan ut med att elva spelare inte blir kvar i klubben nästa säsong, men Mats Waltin gör nu klart och tydligt att de som inte redan tackats av har erbjudits att stanna.

Waltin vill förlänga med dem (se faktaruta) och förhoppningen var att de flesta skulle bli klara förra veckan. Men det har dragit ut på tiden.

– Det tar längre tid, branschen har förändrats. Nu är det hela tiden en tredje part som ska vara inblandad och vara med och diskutera, säger Waltin och syftar på flera spelares agenter.

– I några fall är det väldigt nära att bli klart, men i vissa fall är jag inte lika säker på att det kommer bli det. Tyvärr så tror många att förutsättningarna har förändrats väldigt mycket bara för att vi gått upp till hockeyallsvenskan men så är det inte. Vi kommer på många sätt att vara en division 1-klubb även nästa säsong, säger Mats Waltin.

Han tillägger att han vill ha kvar spelare som är i SSK av sportsliga orsaker, inte ekonomiska.

– Det sportsliga är nummer ett, jag vill att spelarna ser det sportsliga i att spela för SSK, inte det ekonomiska. Om det ska vara ett dealande och filande och kohandel, då betackar vi oss. Då kan de spela i en annan klubb, säger Waltin.

Waltin säger dock att det är nära att bli klart med flera spelare av de tio från förra säsongens trupp som ännu inte är klara för nästa säsong, och nämner målvakten Alexander Sahlin som en av dem.

–Jag har en beredskap för en annan inriktning om det behövs. Men jag hoppas att jag får fast dem. Målet är att få fast alla här, säger Waltin.

Läget i SSK-laget just nu

Spelarna som är klara för SSK nästa säsong: Olov Lundqvist, Petter Lindberg, Marcus Bohman (alla backar), Jonas Westerling, Karl Olofsson, Johan Skinnars, Lucas Carlsson (alla forwards).

Spelarna som Mats Waltin vill förlänga med: Alexander Sahlin, Adam Hansen, Robin Nilsson, Jonas Vidlund, Anton Holm, Sebastian Höglund, Patrik Kallmert, Henrik Nyberg, Henrik Thegel och Fredric Weigel.

Waltin har även sagt att han vill erbjuda kontrakt till J20-spelarna Andreas Maier, Måns Lindbäck, Lukas Haudum och Nik Simsic.