Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyle Konweas utvisning blev avgörande

Det blev ingen rolig comeback för Kyle Konwea. Rött kort och syndabock. Men trots 0-4 i baken är Assyriskas form bra. Det menar Fredrik Holster. – Hade vi spelat elva mot elva hade vi vunnit med 3–0 i den här matchen.

Assyriska med Kyle Konwea tillbaka i laget var på jakt efter poäng i Göteborg mot Gais.

Men ingenting blev som man tänkt sig, och Konweas comeback blev minst sagt kortvarig. Redan efter 23 minuter sträckte han ut ett ben som fällde Gaisanfallaren Dardan Rexhepi som hade kommit fri annars. Rött kort, och tack och hej till en lyckad comeback. Tack och hej blev det även för Assyriskas tränare Fredrik Samuelsson som i och med situationen skickades upp på läktaren efter några väl valda ord till fjärdedomaren.

– Det blir tyvärr det som avgör matchen till deras fördel. Det blir väldigt tufft för oss efter det. Men ur min synvinkel ser det inte ut som frilägesutvisning. Jag tycker det är mycket märkligt. Men så är det ibland. Alldeles för ofta i superettan är det domaren som avgör matchen, och så kan det nog vara den här gången också, jag måste se situationen igen, säger Assyriskas Fredrik Holster.

Ja, tufft blev det för Assyriska. För precis efter utvisningen klev Syrianskas bäste målskytt för säsongen in i handlingarna. Robin Book, som numera spelar i Gais satte 1-0. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan. Därefter höll sig Book framme på nytt och rakade in 2-0. Det blev dödsstöten och Assyriska sänktes retsamt av förre Syrianskaspelaren.

- Efter deras 1-0 väljer vi att gå för det. Vi känner att vi har chansen och satsar stenhårt på att göra mål. Vi är nära några gånger men tyvärr lyckas vi inte. Och när vi är så offensiva så öppnas det luckor bakåt tyvärr och då är Gais skickliga på att utnyttja det.

Siffrorna skrevs till slut till 4-0. Men att glöm att det skulle vara något som grämer Holster särskilt mycket.

– Nej, nej. Det är så här det blir. Vi vill ändå vinna matchen för vi vet att vi är ett mycket bättre fotbollslag än vad Gais är. Under matchens första 20 minuter är det bara ett lag på planen, och det är vi. Hade matchen spelats elva mot elva hade vi vunnit med 3-0. Jag känner att vi är inne i en riktigt bra form. Och det ska vi visa mot Degerfors nästa helg.

Trots att Assyriska endast har en seger på de åtta senaste matcherna menar Holster att Assyriska är ett av superettans bästa lag just nu.

– Ja, vi har en bra form, vi är ett av de formstarkaste lagen. Men det gäller bara att vi är med på defensiva omställningar lite bättre. Vi måste träna på det och bli lite mer noggranna i vårt passningsspel, säger Holster, trots att Assyriska i och med förlusten är kvar i bottenstriden och just nu ligger på 16 poäng, vilket betyder en kvalplats ner till division ett.

Matchfakta, omgång 18

Gais-Assyriska 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 (34) Robin Book, 2-0 (49) Robin Book, 3-0 (57) Kieron Cadogan, 4-0 (72) James Sinclair.

Varningar, AFF: Simon Strand, Jerome Tibbling Ugwo.

Utvisning: Kyle Konwea.

Startelva, AFF: Robin Malmkvist - Simon Strand, Linus Malmborg, Kyle Konwea (utv 23), Kenny Pavey - George Makdessi, Fredrik Holster (ut 81), Paul Torres, Daniel Sliper - Aziz Corr Nyang, Tim Söderström (ut 66).

Avbytare: Adrian Engdahl (MV), Joakim Askling (in 23), Ugonna Anyora (in 81), Rani Haddad, Gilgamesh Oyal, Jerome Tibbling Ugwo (in 66).

Därför förlorade Assyriska: Utvisningen på Kyle Konwea blev helt avgörande. Och eftersom Robin Book satte 1-0 direkt efter blev uppförbacken alldeles för tuff för Assyriska trots att man försökte utan att vara riktigt nära. Gais tog vara på övertaget på ett bra sätt och vann rättvist. 

Han var bäst i Assyriska: Fredrik Holster. Var den som skapade frmaåt för Assyriska och var nära två gånger om. Först med en farlig frispark och sedan med ett skott i stolpen. Satte även sina medsspelare i bra lägen.