Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnorna lämnar – nu ska Stockholms skärgård kartläggas

Könsfördelningen och den åldrande befolkningen är en utmaning. Nu ska vi få svar på varför Stockholm skärgård inte lyckas behålla bofasta kvinnor.

Projektet Morgondagens skärgårdsbo ska undersöka orsakssambanden mellan boendevillkor och flyttningsrörelser. Bakom projektet står Nordiska Skärgårdssamarbetet, där Stockholms läns landsting medverkar.

– Det här är den mest omfattande, jämförande undersökning som genomförts inom området. Slutsatserna kommer vi ha användning av när vi tar nästa steg för att stärka genomförandet av landsbygds- och skärgårdsstrategin, säger Inger Lagerquist, chef för förvaltningens tillväxtavdelning, i ett pressmeddelande.

Enkäten som har utarbetats ska skickas till personer i åldern 20–65 år som bor i skärgården, som nyligen flyttat ut eller som står i begrepp att flytta till skärgården.

Senare i vår arrangeras workshops i de tre skärgårdarna där lokala invånare, tjänstemän och beslutsfattare får tar del av resultat och slutsatser.