Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor från Södertälje vittne till färjevåldtäkt

Fem kvinnor från Södertälje befann sig ombord på Viking Amorella natten mot lördag när en kvinna gruppvåldtogs i en hytt.– Männen försökte tränga sig in till oss tidigare, vi tryckte igen dörren, säger en av dem till LT.

Våldtäkten ska ha inträffat natten till lördag vid 01-tiden på en färja mellan Stockholm och Åbo. Fem av männen greps i Åbo av den finska polisen, medan den sjätte greps på Åland. Ytterligare två män har gripits och senare anhållits i Sverige, uppger TT.

De fem kvinnorna från Södertälje befann sig ombord på färjan och hade uppmärksammat killgänget under kvällen.

– Vi satt i vår hytt när de försökte ta sig in. De frågade oss om vi ville ha sällskap och en av dem ska ha sagt att det fanns mycket ”pussy” där inne. Deras kvinnosyn var vidrig och vi fick ut dem genom att trycka igen dörren, säger den 29-åriga kvinnan till LT.

Hon har svårt att tro att den våldtagna kvinnan som hon bedömer vara i 50-årsåldern skulle ha följt med 20-åringarna frivilligt.

– En timme innan våldtäkten såg jag henne sitta lugnt och messa på sin telefon. Hon gick inte in dit frivilligt.

Kvinnorna från Södertälje reagerade på att vakterna agerade oproffsigt. När de kom in i hytten gjordes inget åt brottsoffret som låg till allas åsyn i hytten.

– Vi fick säga åt dem att hjälpa kvinnan, hon låg där blottad och chockad.

Några av kvinnorna har lämnat sina uppgifter till polisen.

– Min syster gjorde det, men polisen har inte hört av sig ännu.