Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnlig förföljare fick exman tvångsintagen på psyket – döms till fängelse

En kvinna förföljde sin exman, skickade mängder av sms och lyckades få honom omhändertagen av psykiatrin. Nu döms hon till fängelse för olaga förföljelse.

Mannen och kvinnan hade varit gifta i en månad innan de beslutade att skilja sig. Kvinnan ville rädda äktenskapet och fortsatte att försöka ha kontakt med mannen, trots att han inte ville det. Till sist delgavs hon ett beslut om kontaktförbud, vilket dock inte stoppade henne.

Hon ringde och skickade sms dagligen. Mannen fick också flera brev och vid ett tillfälle ett blombud. Exmannen har i förhör berättat att hon brutit sig in i hans hem i Nykvarn medan han var bortrest, förfalskat hans namnteckning på olika dokument och använt hans e-post.

Vid ett antal tillfällen lämnade hon dokument som handlade om psykopater på hans tomt eller på bilens vindrutetorkare.

Därutöver var hon i kontakt med en läkare och påstod att exmannen mådde psykiskt dåligt och innebar en fara för sig själv. Det ledde till att han blev tvångsintagen under en kväll på en psykiatrisk avdelning. Så snart läkarna förstod att han mådde bra släpptes han.

Mannens berättelse vinner stöd i den utredning som polisen gjort. Södertälje tingsrätt dömer kvinnan därför för olaga förföljelse och grov olovlig körning till 1 år i fängelse. Hon ska också betala 31 000 kronor i skadestånd till exmannen.