Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnlig arbetarklass i ny svit av Alakoski: "Spänningen kommer att ligga i kvinnovärlden"

Hösten 2019 publiceras den första delen i författaren Susanna Alakoskis kommande romansvit, i fyra delar, om den kvinnliga arbetarklassen. I böckerna får läsaren följa fyra generationer kvinnor – mödrar och döttrar – i Finland och Sverige.

"Det är mitt djupa intresse för den kvinnliga arbetarklassen – både bildningshungern och det hårda slit som snöpt dess strävan _ som påbörjat hela processen. Spänningen kommer att ligga i kvinnovärlden, hur kvinnoliven påverkas av ett stort tryck utifrån, var sig det är politik, moral, kyrka, lagar, krig, högkonjunkturer, lågkonjunkturer, väder eller vind", säger Susanna Alakoski enligt ett pressmeddelande från förlaget Natur & Kultur.

Susanna Alakoski debuterade som författare 2006 med romanen "Svinalängorna", som tilldelades Augustpriset och blev såväl film som pjäs. Hon har skrivit ytterligare en roman, "Håpas du trifs bra i Fengelset" samt bland annat fyra barnböcker.