Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnan i släktdramat är från Södertälje

Kvinnan i den blodiga släktuppgörelsen i Norrköping är bosatt i Södertälje. Hon ligger i vårdnadstvist med en av männen som sitter anhållen efter blodbadet i måndags då två bröder dödades. Nu befaras hämndaktioner.

Som LT tidigare berättar bottnar släktfejden i en skilsmässa och en vårdnadstvist mellan en man och en kvinna.

Nu kan LT berätta att kvinnan är bosatt med sina och mannens båda barn i Södertälje. Enligt kvinnans närmasta krets ska hon ha anmält exmaken flera gånger.

Mannen å sin sida har också adress i Södertälje, men båda har större delen av sin släkt i Norrköping.

På påskdagen åkte den 35-åriga kvinnan dit med barnen och besökte den syrisk-ortodoxa Mariakyrkan i stadsdelen Ektorp i Norrköping med släktingar. I kyrkan fanns även den 40-årige exmaken och hans familjemedlemmar.

Uppgifter om vad som orsakade det hastigt uppflammade bråket går isär. Enligt flera källor ska kvinnan ha haft med sig sin nya pojkvän till kyrkan, men detta tillbakavisar kvinnan. Exmaken ska ha skrikit okvädingsord mot kvinnan.

– En moster till kvinnan ska då ha skrikit till mannen att han var en dålig man och fick en örfil, säger en person till LT.

Slagsmål utbröt och polisen anlände. Alla trodde att det lugnat sig, men det skulle visa sig vara fel.

–De nedsättande orden och handlingarna befläckade inte bara mannen och kvinnan – deras familjer kände sig också befläckade, det handlade om respektive familjs rykte och heder, uppger en person till LT.

– Det är en självklarhet att man backar upp sin släkting vid en konflikt som denna, säger en man med insyn.

Det som gör familjekonflikten extra känslig är att båda familjerna dessutom är besläktade med varandra.

Konflikten eskalerade under måndagen och familjerna ska ha mobiliserat folk, bland annat ska släktingar till mannen ha åkt från Södertälje till Norrköping, uppger källor till LT.

Konflikten nådde sitt crescendo på måndagskvällen vid tiotiden i stadsdelen Hageby. Det som många trodde skulle bli ett försoningsmöte exploderade i ett enda blodbad där 20-30 personer uppges ha deltagit med skjutvapen och stickvapen. Kvar på marken låg sex skadade, två av dem avled. Det var kvinnans systers man och dennes bror – båda från Norrköping. Fem personer anhölls, den 40-årige exmaken, hans tre bröder samt den 20-årige sonen till en av de dödade bröderna.

– Han har förnekat att han begått någon brottslig gärning på platsen, i övrigt har han svarat på polisens frågor och jag förväntar mig att han blir släppt relativt omgående, säger 20-åringens advokat Jonas Granfelt.

Enligt uppgift till Aftonbladet befarar nu familjen på exmakens sida hämndaktioner. Enligt Södertäljepolisen är det Norrköpingspolisen som jobbar med ärendet.

– Vi ser till att vi har resurser vi behöver för den här situationen, säger Anne Asp vid Östgötapolisen till TT.