Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna tog konflikten om lindarna på Orionkullen till domstol

En kvinna vände sig till domstol för att stoppa avverkningen av lindarna på Orionkullen.

Ett antal lindar ska fällas när ett flervåningshus byggs på Orionkullen. Men avverkningen har väckt starka känslor.

Den 27 februari mejlade en kvinna från Södertälje till förvaltningsrätten för att överklaga Södertälje kommuns beslut att fälla lindarna på Orionkullen. Enligt kommunallagen kan varje kommunmedborgare vända sig till domstol för att pröva lagligheten av ett kommunalt beslut.

Detaljplanen för Orionkullen beslutade stadsbyggnadsnämnden om redan i april 2016, och i den står: "Framför Flickskolan finns en enkelsidig allé som kommer tas bort."

Kvinnan som överklagat kommunens beslut har framfört till rätten att hon inte hittat något beslut om att fälla de aktuella lindarna, och vill därför överklaga ett mejl hon fått från stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Mejlet har "karaktären av ren upplysning" och är "således inte ett beslut" skriver förvaltningsrätten i sitt beslut. Därför avslås kvinnans överklagande.

I februari i år meddelade kommunen att två av lindarna bevaras medan sex lindar fälls.