Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna fastnade flera meter ner i skorsten: "Hörde att hon ropade på hjälp"

En kvinna fastnade på lördagen flera meter ner i en skorsten på Övre Torekällgatan i Södertälje. Efter nästan en timmes räddningsinsats kunde kvinnan räddas.
– Någon ska ha hört att hon ropat på hjälp och larmat, säger Ulrika Tonring, stationsbefäl hos polisen.

Kvinnan som räddades ur en skorsten på Övre Torekällgatan på lördagen fick firas upp med ett rep.

– Vi fick upp henne genom att fira ner ett rep som vi gjort en ögla på. Sen fick hon krypa in i öglan så vi kunde fira upp henne, säger Micael Jansson, operativ chef på räddningstjänsten.

Han berättar att det var en yngre kvinna de räddade och har inga uppgifter om att någon annan skulle vara inblandad i olyckan.

Läs också: Kvinnan räddades ur skorstenen med rep – misstänks för olaga intrång

– Vi vet inte vad som hänt. Vi firade upp henne och sen var ambulansen snabba med att ta hand om henne och föra henne till sjukhus, säger han.

Kvinnan fördes till Södertälje sjukhus, enligt uppgifter med okända skador. När hon räddades ur skorsten ska hon ha varit vid medvetande och talbar.

Larmet kom klockan 11.17 på lördagen. Räddningstjänsten hade vid 11.50 precis kommit fram till platsen med tre styrkor.

– Det är en kvinna som sitter fast fem-sex meter ner i skorstenen, hur hon hamnat där kan jag inte spekulera i, säger Micael Jansson, operativ chef vid Södertörn räddningscentral.

Kvinnan ska enligt räddningstjänsten fastnat i skorstenen i huset där IOGT-NTO har sin lokal på Övre Torekällgatan.

Polisen fick larmet av räddningstjänst och kom till platsen för att spärra av området.

– Någon ska ha hört att hon ropat på hjälp och larmat, säger Ulrika Tonring, stationsbefäl hos polisen.

Kvinnan ska enligt Lennart Meijer, insatsledare hos räddningstjänsetn, vara uppe ur skorstenen strax efter klockan tolv på lördagen. Omkring en timme efter att larmet kom. Strax innan klockan 13 lämnade räddningstjänsten platsen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta redaktionen via vår Tipsa-tjänst här.