Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna döms för spottloska i ansiktet på busschaufför

Kvinnan blev arg och spottade busschauffören i ansiktet när hon avvisades från bussen. För det har hon dömts till dagsböter.

Det var i våras som den 35-åriga kvinnan och hennes dotter steg på bussen vid hållplatsen Birkavägen/Brunnsängsvägen i Södertälje. Efter att ha tillrättavisats om att dottern saknade biljett blev kvinnan mycket uppretad och efter att ha visat upp en giltig biljett satte hon sig i bussen och började svära åt busschauffören.

Läs också: Misshandlade busschaufför under permission från rättspsyk – dömd till längre vård

Då fick han nog och bad henne lämna bussen och sa att han inte skulle köra vidare annars, en uppmaning hon inte följde. Då ringde chauffören trafikledningen som tillkallade väktare och en ersättningsbuss till platsen. Under tiden väntade busschauffören utanför bussen.

Läs också: Busschaufför angripen av grälande kvinnor

Till en början satt kvinnan och dottern kvar i bussen men sedan gick hon ut och satte sig vid busshållplatsen, för att lite senare resa sig och gå fram till busschauffören och spotta honom i ansiktet. Busschauffören har berättat att han efteråt kände sig kränkt och att han ringt till vårdcentralen för att han var orolig över att han blivit smittat av något.

Läs också: Spottade polisen i ansiktet – slipper betala skadestånd –inte en allvarlig kränkning

Kvinnan nekade till brott, men döms av Södertälje tingsrätt till dagsböter på 3 600 kronor för förgripelse mot tjänsteman. Hon ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till busschauffören.