Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna antastades på väg hem från tåget – gärningsmannen måste böta

En kvinna var på väg hem från tågstationen i Järna när en man plötsligt kom ifatt henne och började tafsa. Gärningsmannen har berättat att han inte kunde kontrollera sig.

Annons

Kvinnan har berättat att händelsen utspelade sig vid 9-tiden på morgonen i slutet av januari. Hon mötte en främmande man och fortsatte ytterligare hundra meter. Plötsligt fick hon ett slag på rumpan. Hon vände sig om och såg att det var samma främmande man som hon just möt. Han höll fast henne och fortsatte tafsa samtidigt som han sade saker med sexuella anspelningar. Hon sade åt honom att backa, vilket han gjorde. Sedan tog mannen själv kontakt med polisen tillsammans med några andra vuxna som hjälpte honom.

Mannens agerande skrämde kvinnan och fick henne att känna obehag. Åklagaren och tingsrätten är överens om att brottet var överfallsliknande och mycket skrämmande för kvinnan. Eftersom mannen är under 20 år och händelseförloppet var kortvarigt, finner tingsrätten att straffet kan stanna vid en dagsböter om 4 000 kronor.

Annons