Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen vill se teknik i Södertälje – på besök i maj

 
Kung Carl Gustaf besöker Södertälje
Visa alla artiklar

Den 23 maj besöker H.M. Konung Carl XVI Gustaf Södertälje. Temat för besöket blir kunskap och teknik.

Programmet inleds med besök på Södertälje Science Park som invigdes den 30 januari och nya KTH Södertälje, med 1 200 studieplatser. Sedan följer ett besök på Mälardalens tekniska gymnasium, som arbetar integrerat med industrin under utbildningen och där eleverna har jobb direkt efter utbildningen på värdföretagen. Besöket avslutas med lunch på Hovsjöskolan.

– Vi är mycket glada för att kungen besöker oss och sätter kunskapsstaden Södertälje i fokus, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) i ett pressmeddelande. Södertälje Science Park, KTH och våra fina skolor är positiva exempel på hur vi har arbetat för att lösa samhällsutmaningar som kompetensförsörjning och hållbarhetsfrågor.

Värd för besöket är kommunstyrelsens ordförande Boel Godner. Under besöket medverkar även företrädare för de olika verksamheterna tillsammans med studenter och representanter från Scania och Astra Zeneca.