Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungafamiljen sörjer Kjerstin Dellert

Dagen efter beskedet om operasångerskan Kjerstin Dellerts död uttrycker kung Carl XVI Gustaf sin sorg i ett uttalande:

"En stor kulturpersonlighet har gått ur tiden".

Samtidigt sörjs Dellerts bortgång i sociala medier.

I ett officiellt uttalande från hovet säger kungen:

"Kjerstin Dellert har lämnat oss. Hon var inte bara en av Sveriges främsta operasångerska, utan också en stor entertainer med ett varmt hjärta. Kjerstin Dellert gav även Confidencen, Ulriksdals slottsteater nytt liv och drev teatern framgångsrikt i många år. En stor kulturpersonlighet har gått ur tiden. Jag och min familj minns henne med tacksamhet och värme."

Tenoren Rickard Söderberg minns Dellert med värme i ett inlägg på Twitter:

"Kära Kjerstin Dellert, jag hoppas himlen är redo för en storslagen, skönsjungande, gudomlig och mänsklig primadonna. Vila i frid. I musiken kommer du leva för alltid."

Även komikern Babben Larsson uttrycker sin sorg på Twitter:

"R.I.P Kjerstin Dellert. Du var ett rasande starkt fruntimmer och en stor inspiration och förebild. Glad jag fick lära känna dig!"

Kjerstin Dellerts inflytande sträckte sig även bortom kultursfären. Finansmannen Mats Qviberg är ytterligare en som minns Dellert i ett inlägg i sociala medier:

"Kjerstin Dellert har avlidit och vi är många som kommer sakna denna högst begåvade stjärna! Hon hade den längsta karriären i den svenska klassiska musikens historia", skriver han på Twitter.

(TT)