Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturnatt byts mot blomstrande kulturscen

Kulturnatten i Järna byts ut mot en levande scen på Futurum. – Kulturnatten tar mycket jobb och tid och vi jobbar ideellt, vi vill satsa på det här i vår, säger Thomas Falk, en av arrangörerna.

Annons

Gardinerna i rummet hänger för fönstren och scenen på Futurum står tom. I dag används scenen inte alls eftersom den behöver en reparation för att ens få användas – men snart är det slut på det.

Efter upprustningen ska scenen delas av allt från lokala band till kända svenska artister – det ska bland andra Kenny Berggren och Thomas Falk från Kulturkarusellen se till.

– Vi vill göra Futurum till ett levande kulturhus. Behovet finns och det finns en publik, säger Kenny Berggren.

Tre år i rad har succéeventet Kulturnatten anordnats av Kulturkarusellen i Järna, men i år tar det en paus. I stället satsas det på en till två konserter i månaden på Futurum.

– Vi vill hellre bygga en riktig kulturscen. Kulturnatten tar mycket jobb och tid och vi jobbar ideellt. Vi vill satsa på det här i vår, säger Thomas Falk.

Med det sagt vill de också påpeka att gardinen inte helt är neddragen för Kulturnatten.

– Kulturnatten har varit en lokal succé i Järna och Södertälje så det är klart att de flesta tycker att det är tråkigt att det inte blir av i år, men de har också för-ståelse, säger Thomas Falk.

Kulturkarusellen sam-arbetar med Södertälje kommun, Ung fritid och ABF (där de båda arbetar till vardags).

Thomas Falk och Kenny Berggren har kontakt med många människor inom musikindustrin och därför kan de locka både lokala band och större akter som är på turné, till Järna. Först ut, redan på lördag, är Ale Möller trio, som är väldigt stora inom folk- och världsmusik.

På plats kommer också Varma fötter vara för en visstuga och dans efteråt. Daniel och Emma Ried samt Fredrik Boltes från bandet Partiet kommer också för att spela sin musik.

– Vi tror mer på det här formatet, det finns möjlighet att ha saker återkommande, säger Thomas Falk.

Tanken är även att satsa på ungdomar och ett event i månaden speciellt för dem står på agendan. Därför samarbetar de med fritidsgården i samma lokal.

– Det är så dumt att den här scenen bara står när det finns ett behov, säger Kenny Berggren.

Nu väntar det på att ljud och ljus ska sättas på plats för att underlätta jobbet med att anordna flera konserter.

Någon nervositet inför lördagen verkar dock inte finnas i sikte.

– Vi har haft så himla många event, så vi vet hur vi ska få artisterna att känna sig hemma. Det kommer bli skitbra och jättekul, säger Thomas Falk.

Näst på tur att stå på Futurums scen är Paraden.

– Det är reggaemusik när den är som bäst. Paraden packade Mosebacke sist så det blir grymt, säger Thomas Falk.