Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertäljebors konflikter med naturen behövs till ny teaterpjäs med Stefan Sundström

Vem gör en god gärning för Södertäljes miljö och i vilken fråga har Södertäljebornas behov krockat med naturen? Tv-profilen Martin Emtenäs och artisten Stefan Sundström efterlyser dina bilder, filmer och tips till sin kommande föreställning.

Annons

TV: Se Stefan Sundströms och Martin Emtenäs uppmaning om att skicka in tips om platser, personer och konflikter i Södertälje

Föreställningen "Vi som bor här" bygger på insamlat material från varje ort på höstens turné. Den 2 november spelas "Vi som bor här" på Estrad i Södertälje, men redan nu vill teamet bakom föreställningen ha in tips på lokala hjältar som brinner för att rädda den lokala miljön i Södertälje kommun, på smultronställen i vårt område, och på tillfällen då människa och natur hamnat på kollisionskurs i kommunen.

I ett klipp på föreställningens facebooksida uppmanar Martin Emtenäs och Stefan Sundström fler att lämna in bidrag, eftersom deadline är den 23 juni.

– Jag vill att ni ska fortsätta skicka in material innan midsommar. Flera smultronställen. Flera hjältar. Flera konflikter, säger Stefan Sundström i klippet. Han har en lite speciell sak överst på sin önskelista:

– Jag saknar fortfarande getfarmare, det är såna jag brinner lite speciellt för.

– Det är så himla roligt att få in alla bidrag, tycker jag. Det är saker man inte hört talas om, otroligt levande bra exempel, säger Martin Emtenäs.

"Vi som bor här" beskrivs som en föreställning om biologiskt mångfald "i mellanrummet mellan glitter och gråsuggor". Urpremiären är den 26 september i Nyköping.

Du skickar in ditt bidrag via formuläret som du hittar här: http://formular.riksteatern.se/visomborhar

För pluskunder: Striden om Moraån tar fart igen: "I beslutet står det egentligen: Riv dammen!"

Se även: TV: Folkfest på kosläpp i Lina

För pluskunder: Därför fälldes tallarna på Telleby förskola

Martin Emtenäs och Stefan Sundström.

Mer läsning