Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täljeson bakom Loreens vinst

Loreens framgångar med Euphoria har gett skjuts åt Svante Halldin, musiker, låtskrivare och producent från Södertälje. Han var med och samproducerade vinnarlåten i egna studion på Sibyllegatan i Stockholm.

Annons

– Man förstod direkt att det skulle bli bra, och det blev en otrolig framgång. Låten ligger i topp i hela Europa och vårt namn finns med överallt, det är strålande, säger Svante Halldin, 33-åringen som är uppväxt i Södertälje, som gått på musikskolan i stan och först var känd som trumpetare.

– Låten är speciell och Loreen är en bra artist. Jag och min kollega Jakob Hazell i SeventyEight Productions blev tillfrågade att producera låten ihop med en av låt-skrivarna, Peter Boström. Det tog ett par veckor och nu har vi fått blodad tand att skriva och producera för den marknaden.

Annars är SeventyEight mest inriktat på att skriva och producera för den amerikanska dansmarknaden. Senast jobbade duon med artisten Kerli i Los Angeles, i Michael Jacksons gamla studio. Kerlis första singel Zero Gravity som är skriven och produ-cerad av Svante och Jakob, ligger just nu 11 på Billboard Dance i USA.

– Hur det går med mitt eget spelande? Nja, jag hinner inte just nu. Bara när kompisen Jonas Holmberg frågar

Mer läsning

Annons