Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-play: Charlie från Södertälje med i filmen Cirkeln

Rektorns hus på Grusåsen och killarnas kåk i Järna, skogen vid Yngern. Och så Charlie Petersson. Alla har de roller i filmen Cirkeln som har världspremiäri kväll.

Annons

Det var uppståndelse när filmen spelades in i Grängesberg, i Grusåsen, i Järna och i skogen mellan Nykvarn och Järna.

Och av förhandsrapporterna att döma lär det bli en succé, filmen ”Cirkeln” som handlar om Engelbergstrilogin, en svensk ”Twilight”.

– Det enda negativa jag hört hittills är att den är för lång. Men jag är rätt säker på att den kommer att bli en succé, säger Charlie Petersson, som kanske har den största birollen – som pojkvän till en av huvudkaraktärerna.

Trots att många av scenerna är inspelade i Södertälje och Järna är det inte helt enkelt för biobesökarna att hitta dem. LT letade så gott det gick under förhandsvisningen.

Men Charlie Petersson, 22 år från Södertälje, syns bra.

– Det var verkligen riktigt roligt att vara med. Och som jag förstår kommer det att bli en fortsättning också – jag är förberedd på att fortsätta vara Wille.

Han är uppväxt i Västergård och i centrum, har gått på Wendela Hebbe-gymnasiet och tillhörde STA (Södertälje teateramatörer) några år.

– Jag började sent med teater. Men det gick bra med ”Grease” och jag bestämde mig för att satsa. Jag tror att jag var på 70 auditions första året, och fick ett par napp. Och till den här rollen var det stenhårt, fyra omgångar innan de valde mig, säger Charlie nöjt när vi vandrar på Ekensbergsgatan i Grusåsen.

Några av husen där används i filmen, men det hus som hans rollfigur Ville bodde i, som det spelade in flera fester i, finns i verkligheten i centrala Järna.

– Det är lite speciellt. Här får man en roll i en film där man sålt rättigheterna till flera olika länder, och så spelar man in den i Södertälje, säger Charlie och skrattar.

– Men scenen med Vanessa (hans tjej, som tillhör de utvalda ”häxorna” i filmen) när vi ligger vid en sjö mitt i natten, är inspelad i Grängesberg. Det var iskallt ute.

Han berättar gärna och mycket om filmen, om hur proffsigt och seriöst allt

var – utan att han sett den färdiga filmen.

Sara Bergmark Elfgrens och Mats Strandbergs populära ungdomsböcker om de sex tjejerna som blir utvalda att rädda skolan, orten (och hela mänskligheten) har stort stöd i att Abba-Benny Andersson är medproducent. Det saknas inte resurser, och även om grundmanuset är spännande, så är ljus- och specialeffekterna rejält tilltagna. Benny har själv skrivit musik, och låtar av The Hives och Kate Bush dyker upp.

– Det ska bli spännande att gå på galapremiären och se hur det blev. Ville är en skön snubbe, lite slapp, men jag gör gärna mer av honom.