Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst och kultur intar Hölö i helgen

I Hölö är det fullt upp i helgen. Konstutställning och Tullgarnsdagen toppar listan.

Annons
Under helgen är det konstutställningen i Hölö kyrkskola.

I helgen är det konstutställning i Kulturcentrum i Hölö kyrkskola. Madeleine Rogalski och Agneta Gustavsson ställer ut sina verk.

– Agneta och jag är gamla skolkompisar från Piteå, säger Madeleine Rogalski.

Nu är de båda pensionärer. Agneta Gustavsson ställer ut vävnader och kollage och Madeleine Rogalski har fokuserat på silk screen och att teckna med trådar.

– Agnetas konstverk är mer abstrakta och mina innehåller motiv från min tro, men färgmässigt går de ihop, säger Rogalski.

Hon jobbade som konstnär tills hon blev kristen, då tog hon en paus från konsten för att bli präst. För två år sedan hittade hon tillbaka till konsten.

Utställningen är på Kulturcentrum Hölö Kyrkskola i helgen från 12 till 16.

I Hölö firas även Tullgarnsdagen på söndag den 17 maj. På Tullgarns värdshus kommer dagen att firas med musik, teater, utställningar och guidade visningar av parken och slottet. Tullgarnskören ska sjunga och Hölö-Mörkö hembygdsförening håller i lotteri och utställning av folkdräkter.

Spinngruppen visar upp sin verksamhet och bjuder in människor att prova på att spinna. Det kommer även att vara en tipspromenad mellan klockan 11 och 15 och ännu fler aktiviteter att ta del av på platsen.

Annons