Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva ser fram emot spelning i Södertälje

Han har uppträtt i Södertälje många gånger tidigare, mannen som föredrar att gå klädd i kaftan. I morgon gör Thomas Di Leva ett nytt framträdande i stan.

Annons
”Södertälje är en mångfacetterad stad med många möjligheter. Och det känns som att stan nu är på väg att gå in i en ny kreativ fas, det händer mycket”, säger Thomas Di Leva, som spelar i stan på lördagen.

När LT når artisten och låtskrivaren Thomas Di Leva sitter han hemma i sin trädgård i Nacka och ”ser äpplena växa”.

– Det är skönt, jag känner att jag behöver vara hemma lite. Sedan i maj har jag varit ute på turné och gett tre eller fyra konserter per vecka, säger han.

Och i morgon är det dags igen, för då kommer Thomas Di Leva till Telgias Salonger på Torekällberget i Södertälje.

– Södertälje är en mångfacetterad stad med många möjligheter. Och det känns som att stan nu är på väg att gå in i en ny kreativ fas, det händer mycket. Och det är alltid roligt att spela där, säger han.

Men, säger han, det är publiken som är det viktiga.

– Den är densamma vart jag än kommer, oavsett om jag spelar i Växjö, Haparanda eller i Södertälje. Och det är mötet med publiken som är det mest fantastiska.

Vem är din publik?

– Jag tror det är de som följer sitt hjärtas dröm, som tänker lite längre och inte bara tar in det som serveras dem på olika sätt. De som vågar stå upp och vågar vara annorlunda.

Som du själv?

– Jag har alltid försökt vara mig själv. I samhället har jag ofta känt mig som en rund boll som man försökt få in i ett fyrkantigt hål. Det har liksom inte fungerat, säger han och skrattar.

Thomas Di Leva kan nu se tillbaka på ett snart 30-årigt artistliv, som genom åren huvudsakligen gått i dur.

– Det har varit himla roligt, med undantag för en kort period i mitten av 90-talet då det inte kändes kul att gå upp på scen. Det blev ångestladdat och jag mådde inte så bra. Men så tog jag ett sabbatsår och under den tiden kom jag till insikt i att om det inte kändes kul för mig kunde det inte kännas kul för någon annan heller. Jag behövde alltså i grunden känna en glädje i det jag gjorde. Och sedan den dagen försöker jag ha roligt när jag står på scenen. Och det har fungerat.

Och roligt ska det bli i Södertälje, lovar Di Leva. Med både musik och prat.

– Det blir alltid mycket prat, aldrig något planerat, det kommer spontant. Och eftersom jag hållit på så länge nu är det som att trycka på en knapp så blir det show, med musik, handklapp och fottramp.

Södertäljeborna kommer alltså att känna igen dig?

– Det är som med Neil Young, inte skulle han komma till Södertälje för att lansera en ny stil, säger Thomas Di Leva och skrattar igen.

Lyssnar du på Neil Young?

– Han är bra. Men jag lyssnar också på Avicii, David Bowie och Bob Dylan. Men glöm nu inte bort att hälsa Södertäljeborna från mig.

Det här är Thomas Di Leva

Ålder: 50 år.

Familj: Hustrun Sofie, barn¬en Telo, 3, och Cosmo, 13.

Bor: I Nacka.

Gör: Artist och låtskrivare, inspiratör, skådespelare.

Intressen: Mediterar, promenerar och simmar. Läser också mycket, just nu om internet. Det handlar om att förstå, för då känner han sig fri.

Om sina kläder: I en kaftan känner han sig hemma. Han äger 45 stycken, men går lika ofta klädd i byxor.

Bästa visdomsord: ”För ett öppet hjärta är allt möjligt.”

Aktuell: Spelar på Telgias salonger på lördagen.

Annons