Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kronofogdens razzia gav stora resultat

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Fordon, sprit och en ­fastighet till ett värde av 383 300 kronor säkrades av kronofogden vid tillslag mot 13 adresser kopplade till personer ur Södertäljenätverket som dömts till skadestånd i den stora gangsterrättegången.

Efter domen i tingsrätten fick Kronofogden in 117 så kallade kvarstadsmål. Det är skadestånd på ett par miljoner kronor som ska betalas av de dömda till olika brottsoffer. I flera fall ska alla dömda för en åtalspunkt betala gemensamt till ett och samma brottsoffer.

För att säkra beloppen vid ett eventuellt fastställande av domarna i hovrätten, valde Kronofogden nu i torsdags att skrida till verket.

Med hjälp av Södertäljepolisen slog åtta fogdar, uppdelade i fyra grupper, till mot totalt 13 adresser i Södertälje där så kallade kvarstadsförrättningar genomfördes.

– Vi har säkrat tillgångar på uppskattningsvis 383 300 kronor. Det rör sig om en bil, en fyrhjuling, 137 flaskor sprit – mest whisky – och elektronik. Dessutom har vi säkerställt en fritidsfastighet och hittat 30 000 kronor i kontanter på ett bankkonto, säger Katarina Lindbäck på Kronofogdemyndigheten.

I ett fall krävdes att låssmed inkallades.

På vissa adresser uppstod en del ”gruff”, uppger Södertäljepolisen.

Står sig domen kommer prylarna att säljas, enligt Katarina Lindbäck på Kronofogdemyndigheten.