Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: SSK bäst när det gäller – men frågetecken finns

Det handlar om att vara bäst när det gäller. Den här säsongen gäller det mer än någonsin. SSK har varit en segermaskin hela hösten där motståndet varit svagt. Men laget svarade upp till förväntningarna efter det, genom att inleda allettan med fyra raka segrar. Men insatsen i lördags hemma mot Troja/Ljungby skapade frågetecken

En förlust, må vara att det var efter förlängning, mot ett topplag som effektivt satte stopp för SSK:s starka offensiv.

SSK är ett lag byggt för att spela anfallshockey och bör spendera så mycket tid som möjligt i anfallszonen. Men mot Troja fick SSK inte alls i gång sitt anfallsspel och fick kämpa för att ens ta poäng.

Frågan var alltså om SSK skulle komma tillbaka från den relativt svaga insatsen till gårdagens match mot haussade topplaget Västervik, som vann den södra division 1-serien.

Svaret blev både ja och nej. För SSK vann. Men spelet, nej det imponerade inte alls.

”Vi blev helt överhalade i två perioder. Det är Sahlin som ger oss segern” konstaterade Mats Waltin efteråt.

Scenförändringen var märklig. SSK gjorde en av säsongens bästa perioder i den första perioden, som höll mycket högt underhållningsvärde, hög fart och målchanser, frenesi och energi i ett tempo som var på gränsen till vad spelarna klarade av.  SSK visade att de ville – och kunde – vinna när det gällde som mest. Trodde jag.

Sedan kom SSK-spelarna ut och blev överkörda resten av matchen. Ändå vann SSK och

tog tillbaka förstaplatsen i tabellen, som ger en direktplats till kvalserien. Men det här spelet kan aldrig räcka till hockeyallsvenskan och det vet alla inblandade mycket väl.

Jonas Westerling och Mats Waltin var riktigt missnöjda efteråt. Waltin hade svårt att anslysera då, direkt efter matchen. Han hade även tagit time out under andra perioden, utan att få ut något av det. Och efter matchen stod han och grubblade, högt tänkandes, på om det var oerfarenhet eller något annat som låg bakom att hans spelare återigen gått från briljant till uselt.

”Det blir att åka hem nu. Varva ner. Och i morgon går vi igenom matchen igen” sade han.

På söndag blir det ett nytt toppmöte, mot ett Huddinge som nått nya nivåer. Då behöver Waltin ha hittat grunden till problemet.

Läs även: LT-Play: Storspel av Sahlin när SSK vann