Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: 2016 kan inte bli sämre än 2015

Nytt år, nya möjligheter. SSK däremot har sedan länge blickat vidare och försökt lägga besvikelsen bakom sig. Något annat alternativ fanns förstås inte efter den usla förra säsongen. Botten var nådd.

2016 kan därför omöjligt bli sämre för SSK än 2015, ett år som lär vara det sämsta i klubbens 114 år långa historia.

Det finns all anledning att tänka positivt efter den här hösten och starten på allettan. SSK har full pott och har gjort vad som förväntats av dem. Laget har stött på många grader av motstånd under säsongen och har lärt sig att ta sig förbi många typer av taktiska knep.

Visby/Roma hade tveklöst läst in sig på SSK:s uppspel, och det skapade problem första halvan av den första perioden. Sedan hittade SSK vägar förbi det också. Sedan klev SSK:s spetskompetens fram.

Denna gång var det Anton Holm, det finns fler som kan avgöra matcher. Exempelvis har Jonas Westerling haft svårt att komma loss från den hårda bevakning motståndarna sätter på honom. Och Henrik Thegel, 21 mål under hösten, är mållös hittills. SSK kommer behöva dem längre fram, men har tre andra formationer som levererar och det är en styrka i sig.

Så här långt gör SSK det bästa de kan av förutsättningarna. Klubben är där den är, det hjälper inte att hänga med huvudet.

Och det har även fansen förstått. På onsdag blir det minst tre bussar med supportrar som åker i supporterklubbens regi ner till Vimmerby.

Det är få klubbar, om ens någon, i Sverige som har tre busslaster fans med sig till en bortamatch.