Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogägaren: "Mannen drog upp en stor kniv"

Dramatiska scener utspelades i centrum i kväll när polisen grep två män efter att ha skjutit den ene i benet. Männen hade strax innan blivit avvisade från krogen och dragit kniv. Stora delar av centrum spärrades av.(Uppdaterad 20.47)

Fem över sju i kväll fick polisen larm om bråk på krogen Limerick i centrala Södertälje. Två män som avvisades inne på krogen blev aggressiva och en av dem drog kniv.

– Killarna hade kommit in på krogen när restaurangchefen såg att de var berusade eller påtända. Han sa: ”grabbar, det blir inget dricka här”, berättar Limericks ägare Gabriel Kareem till LT.

Restaurangchefen ska ha följt de båda männen mot utgången till Köpmangatan när en av dem blev aggressiv och gav sig på honom.

– Han tog ned den ena killen på marken och försökte lugna ner honom, då drog den andre mannen upp en stor kniv och försökte attackera honom, säger Gabriel Kareem.

Den här tiden på kvällen finns inga ordningsvakter på plats, de börjar först 22.00. Men några av kroggästerna grep in på restaurangchefens sida. Det var stamgäster på krogen som uppmärksammat de aggressiva besökarna och greppade barstolar för att mota ut dem.

– En av gästerna fick ett mindre sår på handen, säger Gabriel.

Tillsamman med restaurangchefen fick de ut männen på gatan. Männen gick då runt mot ingången på Garvaregatan närmare Politikertorget. Då ungefär dök den första polisbilen upp – någon gäst hade larmat polisen klockan 19.56.

– En av dem, en 25-årig man, attackerade då polisen med kniv, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral i Stockholm.

Enligt Gabriel Kareem ska polisen ha beordrat männen att stanna och lägga ner vapnet.

– Då ska den knivbeväpnade mannen ha ställt sig uppemot polisen och skrikit: ”Skjut då, skjut då!” Då sköt polisen, säger Gabriel Kareem, som valde att stänga krogen för kvällen.

– Jag blev jätteskrämd när jag fick veta vad som hänt. Jag var hemma och skulle ner till restaurangen vid tio, men har nu pratat med personalen, säger han.

LT och flera boende i närheten hörde två dova knallar kort efter varandra.

– Jag är helt skärrad, trodde jag skulle träffas av kulor. Jag var på väg hem efter att ha handlat på Coop när jag hörde skotten, säger en boende med utsikt mot Storgatan och Politikertorget.

Den skottskadade mannen ska sen har övermannats alldeles bakom scenen på Politikertorget. Snabbt anlände fler polispatruller platsen och torget spärrades av under övervakning av polis och ordningsvakter. Strax innan besöket på Limerick hade männen varit inne på krogen ”En trappa upp” 50 meter bort från Limerick på Köpmangatan.

– De var in här men vi serverade dem inte, vi ville inte det. Då gick de, berättar en anställd på En trappa upp.

Den skottskadade mannen hämtades med ambulans. Båda männen greps.