Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krog prickas efter dispyt

Ord står mot ord i en dispyt mellan ordningsvakterna och krögaren på restaurang Croc’s inn. Krogen lämnas med en erinran från socialnämnden efter utredning.

En utredning angående alkoholtillståndet på restaurang Croc’s inn har genomförts av socialstyrelsen efter en dispyt mellan vaktbolaget och krögaren.

Vaktbolaget menar att krögaren inte låtit ordningsvakterna sköta sitt jobb med att hindra berusade personer från att gå in på krogen.

Krögaren i sin tur, hävdar att vakterna inte har skött sina åtaganden – och i stället för att hålla koll på att gästerna inte var överförfriskade, menar han att de stod och kollade på sina telefoner.

Ordningsvakterna ringde polisen enligt egen utsago, för att be dem kontrollera och dokumentera i vilken grad gästerna på krogen var berusade. En polispatrull fanns därför på plats vid stängning klockan 02:00.

Inne på krogen fanns en gäst som inte kunde ta hand om sig själv, därför togs personen om hand av polisen i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Enligt krögaren har han försökt hjälpa gästen och ringt efter en taxi, men enligt vaktbolaget har krögaren försökt hindra polisen från att upptäcka den berusade gästen, genom att hålla kvar denne på krogen.

Socialnämndens utskott har beslutat att meddela Croc’s Inn en erinran.

LT har försökt att nå Croc’s inn krögare för en kommentar, utan resultat.