Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiserade byggherren: ”Jag har inte gjort något fel”

Ansvarig för det kritiserade bygget i Nykvarn, Tomas Shahho, säger att han inte har något emot skyddsombudets besök. Men han håller inte med om alla synpynkter.– Jag anser inte att jag har gjort något fel, säger Tomas Shahho.

I morse skrev LT om att skyddsombudet Tomas Kullberg är oroad efter en inspektion av rivningen vid betongfabriken i Nykvarn.

– Det finns risk att det här blir ett nytt Glasberga, säger han.

Bland annat säger han att det inte finns rinnande vatten, toaletter och tillräcklig belysning på platsen för personalen.

Det råder delade meningar i flera frågor, säger Tomas Shahho, vars bolag TKJ fastigheter har köpt fabriksområdet.

– Vi har gott om utrymmen för personalen. Men om skyddsombudet tycker att det är bättre med en byggbod än att vara i kontorsdelen hyr vi in en sådan. Det är inte mer med det.

Enligt Tomas Shahho finns det gott om toaletter i byggnaden. På grund av frysrisken är vattnet avstängt, i stället finns vatten i dunkar att spola med.

– Men nu hämtar vi en mulltoa i stället, säger han.

Tror du att de som arbetar där känner till sina rättigheter?

– Det gör de. Det är inte första gången de jobbar här. Alla har riktiga kläder, hjälmar och skor. Deras firma är seriös.

Varför saknas dokument som riskanalys och rivningsplan?

– Varje företag ska göra sina egna. Det som fattas får levereras. Så enkelt är det.

Vad säger du om oron för att området ska bli ett nytt Glasberga?

– Alla får tänka vad de vill. Men här är det bara en som kommer att bygga. Det blir inga små aktörer, säger Tomas Shahho.

– Första etappen, 60 radhus, är det en aktör som bygger.

Läs även: Ingen toa eller rinnande vatten för byggarbetare

Här är årets sämsta bygge - i hela Sverige