Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot Chris Heisters vargreplik

Oroliga Sjundareviret-bor fick Boel Godner att skriva till landshövdingen – nu har hon fått svar. – Svaret hade gärna fått vara mer konkret.

Annons

Många som bor och och verkar i Sjundareviret är oroliga och vill veta vad de ska kunna göra för att känna sig säkra, både för husdjur och tamboskap.

Därför skrev Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, till landshövdingen – och fick svar.

– Det är ett långt svar men inte lika konkret som Vårdinge skulle önska. Man har svarat att man håller koll och att man bevakar läget.

Boel Godner skulle önska att det fanns fler konkreta lösningar i Chris Heisters svar.

– Länsstyrelsen ska hålla koll på rovdjuren och de är ersättningsskyldiga om tamdjur rivs. Ju mer omfattade kontroller som man kan göra desto bättre.

I svaret skriver landshövdingen: ”Vid vinterns inventering konstaterade vi att det finns tre valpar i området, den vuxna hanen har inte påträffats, Det är därför ovisst hur vargsituationen i området kommer att utvecklas framöver”.

Heister skriver också att om det i fortsättningen kommer finnas varg i området så planerar länsstyrelsen fler informationsinsatser, fram för allt till allmänheten och hundägare.

– Det är säkert bra att man ägnar sig åt informationsinsatser, det är bra att de engagerar sig och har intresse, men svaret hade gärna fått vara mer konkret, säger Godner.

Läs även: Varghanen kan ha lämnat reviret