Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristerssons debacle kring Strandhäll

Annons

Det är ett förtroendeuppdrag att vara generaldirektör för en myndighet. Ett förtroendeuppdrag gentemot ansvarig minister och regeringen. Saknas detta förtroende är det självklart att ministern byter generaldirektör för den aktuella tjänsten.

Anmäl text- och faktafel

Ulf Kristerssons (M) utspel om misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S) binder ris åt egen rygg. Kristersson sätter sig själv i klistret. Tidpunkten kunde inte vara sämre vald.

Moderaternas yrkande läggs på riksdagens bord några dagar innan Konstitutionsutskottet ska överlämna sitt slutbetänkande, som just handlar om Annika Strandhälls agerande vid omplaceringen av generaldirektör Ann-Marie Begler.

Jag bedömer därför möjligheten för KU att komma fram till en meningsfull kompromiss som begränsad. Det kan mycket väl bli så att det som läggs fram är en rapport, som innehåller flera versioner eller reservationer.

Detta reducerar givetvis betydelsen av KU:s arbete. Fokus läggs på oenighet i stället för samförstånd. Ville Kristersson verkligen åstadkomma detta med sitt yrkande om misstroendeförklaring?

Heder åt Centerpartiet, som inte bara i ord utan också i konkret handling, visar att man tar ansvar för Sverige i en svår parlamentarisk tid. Och håller högerpopulister borta från politisk inflytande över regeringsmakten.

Arnold

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare