Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krislaget Assyriska ställs inför ny måstematch

Ekonomisk kris, derbyförlust, utslagna ur cupen – och ett superettakontrakt som riskeras att förloras. Då väntar nästa måstematch för Assyriska, mot tabelljumbon Ängelholm.

Fredrik Samuelsson berättar att det snurrat sedan derbyförlusten – en förlust som tog hårt på Assyriskatränaren.

– Man mådde dåligt efter matchen. Att förlora ett derby smärtar ännu mer än en vanlig förlust. Det kändes tungt, men sen byggde vi på med ny energi. Men så kom ju den här cupmatchen, säger Fredrik Samuelsson efter gårdagens träning.

Assyriskatränaren hade inför cupmatchen mot Arameisk-Syrianska berättat att han ville blåsa nytt själv-förtroende i truppen med en cupseger, i stället blev det respass direkt – mot ett division två-lag.

– Jag vill ha spelare som är, om inte självkritiska, så åtminstone analyserande. Då måste jag leva efter det som tränare också. Jag har ett stort ansvar i det här, definitivt, men tittar man rent taktiskt och till laguttagningarna, så står jag för dem i båda matcherna. Skulle jag gjort något annorlunda med facit i hand? Kanske.

Trots klubbens för tillfället dystra situation – både sportsligt och ekonomiskt – tror Samuelsson på en vändning, även om det kommer bli tufft.

– Jag känner mig stark och jävligt motiverad. Jag tror verkligen på en vändning, om vi bara jobbar på. Jag tror inte att det kommer bli någon islossning. Utan det kommer vara en kamp för överlevnad hela hösten. Det blir en tuff höst, men samtidigt en jäkla utmaning som kommer testa min karaktär som ledare, spelarnas och hela klubbens karaktär.

Om det inte vänder på söndag – riskerar det inte att slå undan benen på er?

– Så kan vi inte tänka. Jag ser den här matchen som en viktig match, men jag lever inte efter scenarion om vad som kan hända efteråt. Givetvis ska man som tränare kunna planera för framtiden, men ”lev i nuet” är lite av ett måtto vi har nu. Vi ser fram emot matchen och ska göra allt för att ta tre poäng, sen får vi jobba på måndag igen, oavsett, säger Fredrik Samuelsson, som har erfarenhet från tidigare år då Assyriska kämpat i botten.

Säsongen 2014 vann Assyriska inte en enda hemmamatch – och klarade sig sedan igenom ett kval utan att vinna någon av de två matcherna.

– Det var inte islossning då heller, utan det var fem, sex matcher där vi tog tre, fyra, fem poäng och sen två kvalmatcher som vi inte vann, men ändå klarade det. Jag är inte främmande för ett liknande scenario.

För att behålla kvalplatsen och ta tre livsviktiga poäng mot Ängelholm på söndag, lyfter Fredrik Samuelsson fram tre nycklar i anfallsspelet.

– Vi måste ha ett tydligare genombrottsspel, få till ett bättre bolltempo och bli tydligare i vårt boxsspel. Så det är väl de sakerna som vi har pratat om under veckan.