Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris i Syrianskas premiärmotstånd

Syrianska laddar för premiären i Montenegro.I Ängelholm är läget ett annat. Ekonomisk kris. En splittrad trupp. Och bara 16 spelare tillgängliga just nu.

Annons

Tio dagar före seriepremiären mot Syrianska har Ängelholm just nu bara 16 spelare tillgängliga, vad det verkar.

Anledningen: den ekonomiska krisen i klubben.

Så sent som i mars behövde klubben räddas undan konkurs. Föreningen var så pass pressad att ordföranden gick ut i pressen och hotade att flytta klubben när kommunen nobbade ett räddningspaket.

Det som höll klubben flytande var tillskott från externa aktörer – och hårda sparpaket.

Bland annat har spelarna så sent som förra veckan tvingats gå ned 20 procent i lön, om de ville spela för klubben i år.

16 spelare gick med på kravet, men sex tackade nej och verkar hamna utanför matchtruppen. Flera av dem etablerade startspelare.

Det har lett till problem i omklädningsrummet.

– Man kan kalla det käftsmäll eller vad som helst. Det är ingen situation man vill ha som tränare tio dagar före en premiär. Vi har blivit bra på att lösa knipor i Ängelholm och ska göra det igen, säger tränaren Christian Järdler på upptaktsträffen.

– Det är inte alls så bra att som tränare få ett styrelsebeslut som skapar en sådan splittring i truppen. Jag upplever att vi har 16 spelare som har full motivation. Där någonstans får vi börja.

Även klubbens spelare på plats vittnade om intern splittring efter lönesänkningarna:

– Alla strävar inte mot samma sak, känns det som. Om en viss del går ner i procent, andra inte, då blir det problem inom gruppen. Just nu är vi i alla fall 16 spelare som lagt det bakom oss och fokuserat på fotbollen, säger mittfältaren Johan Eiswohld.