Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kris i Södertälje kämpar på

Unga Kris finns nu i Södertälje. En styrelse har precis bildats och det finns stora planer för verksamheten.

Ungdomar på glid, som är på väg in i gäng eller som lever i utanförskap. Det är målgruppen för nystartade Unga Kris i Södertälje.

– Det förebyggande arbetet är en viktig bit, om vi kan erbjuda ett annat alternativ än att till exempel gå med i ett gäng har vi lyckats bra, säger verksamhetsledaren Jacob Fraiman.

Han anser att Unga Kris verkligen behövs i Södertälje. Men det har inte varit helt lätt med finansieringen. Man har fått avslag från både Södertälje kommun och polisens organisation NOA (nationella operativa avdelningen). Nu tar man sig runt på bidrag från Kris riksorganisation.

Verksamheten, som riktar sig till ungdomar i åldern 13–25 år, utgår från IOGT-NTO:s lokaler på Övre Torekällgatan. Än så länge är man i uppstartsfasen och man har inte kommit i gång med så mycket program och aktiviteter än. Men Jacob Fraiman har stora planer.

– Drömmen är att ha en lokal som är anpassad till unga, så man kan få dem att komma hit och stanna kvar. Kanske ett biljardbord, dator, storbildsskärm så vi kan kolla på film.

Att det finns personal som ungdomarna kan se upp till är också viktigt.

– Många unga har fel förebilder, här kan vi visa en annan bild. Vi försöker vara förebilder, hos oss ska det inte finnas tugg om golare och snutjävlar till exempel.