Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kringlans fotomarknad vräks

Kringlans fotomarknad vräks då flera hyror inte har betalats.Ägarna struntade i att komma till rättegången – men döms ändå.

Annons

På måndagen kom domen mot Kringlans fotomarknad som förpliktar bolaget att flytta från lokalerna.

Bolaget som driver Kringlans fotomarknad åtalades i november för uteblivna hyror i juli till och med oktober, totalt 177 890 kronor.

De betalades den 31 december – tre veckor efter att betalningen skulle varit inne, vilket innebär att hyresrätten är förverkad.

Nu åtalades ägarna för att inte ha betalat hyrorna i januari, februari och mars samt utebliven förrådskostnad under samma tid, totalt 138 945 kronor.

Den ena ägaren har inte kommit med något yttrande och kom inte till rättegången i Södertälje tingsrätt men döms ändå, i en så kallad tredskodom, att solidariskt med bolaget betala de uteblivna hyrorna samt rättegångskostnaderna på 8 200 kronor.

Den andra ägaren har bestritt åtalet och där fortsätter utredningen.

Delen av domen som rör utflyttning får verkställas av fastighetsägaren även om domen inte vunnit laga kraft än.

LT har sökt ägarna till Kringlans fotomarknad som ville prata med sin advokat först och lovat att återkomma men har inte gjort så.