Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krig mot de äldre

Det blåser höger-vindar över ”Lilla Amerika – Sweden”. Nitiska socialbyråkrater genomför Reinfeldts anda i prissättningen av ålderspensionärers hemtjänstkostnader.

Det lär kosta 600–700 kronor när det görs inköp av mat från Ica Maxi. Om man låter dammsuga samt moppa två rum plus kök är kostnaden 300 kronor per gång.

Uppgifterna fick jag vid hembesök av företrädare från kommunen.

Jag fick känslan att kommunbyråkraterna för krig mot gamlingar genom politikernas beslut. Vi gamla kan vädja efter hjälp av de arbetslösa ungdomarnas skara i detta sociala elände i reglernas labyrint, där det ej finns någon rättvisa.

Jag tror att alla vet politikernas mentalitet – att vara som en hal tvål i händerna. När kommuninvånarna ställer en fråga får de ej något rakt svar.

Det känns som att vi gamla bör utrotas. De handskas med gamla människor utan respekt, som inte mera har något produktionsvärde.

Rullatorfolket

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel