Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver svar i fullmäktige om Grafikens hus

 
Turbulensen kring Grafikens hus
Visa alla artiklar

Hur lockade kommunen egentligen Grafikens hus till Södertälje? Nu kräver Mats Siljebrand svar i fullmäktige.

På kommande fullmäktige förväntar sig Liberalerna i Södertälje att få svar på en fråga som många undrat över: hur kom det sig egentligen att Grafikens hus tog beslutet att flytta till Södertälje?

I en interpellation till kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm (S) frågar Mats Siljebrand (L): ”Har det gjorts några utfästelser från kommunens sida om driftsbidrag inför etableringen av Grafikens hus i Södertälje?”.

Läs mer: Bortvalda kommuner: ”Beskedet kom plötsligt”

”Det är bekymmersamt om kommunen sockrat sitt erbjudande med utfästelser med årsliga stöd, som i sin tur riskerar att slå mot etablerade konstinstitutioner som Konsthallen”, skriver Siljebrand som bakgrund till interpellationen.

”Är plats tingad för nytt tingshus?” är nästa interpellationsfråga från L. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) förväntas svara på om det arbetas för ett nytt tingshus i staden, om inte – varför?, om ja – var ska det ligga?