Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraschade i 40 kilometer i timmen – körde ändå ikapp och vann säsongspremiären

Han kraschade i 40 kilometer i timmen, spräckte hjälmen och fick skrapsår på kroppen.
Det stoppade inte Edvin Lovidius.
Södertälje CK-talangen tog sig ikapp och förbi när han vann Östgötaloppet i helgen.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Både Geraldine Rudwall och Edvin Lovidius vann sina klasser i Östgötaloppet. Om än på olika sätt. Rudwall gick loss på egen hand och höll undan för hela fältet i fyra varv. Lovidius tog hem en spurtstrid i 15/16-årsklassen.

Och Lovidius prestation sticker ut.

Han kraschade nämligen på det andra varvet av åtta.

Hjälmen sprack. Lovidius fick skrapsår på kroppen av fallet i runt 40 kilometer i timmen. Trots det cyklade han ikapp fältet och tog hem spurten.

Men de var inte ensamma från Södertälje Cykelklubb att ha en bra helg i Linköping. Gustav Lovidius spurtade in som tvåa i Rudwalls åldersklass på pojksidan, där klubbkamraterna Fabian Berglund och Oliver Stridsberg blev fyra och femma.

Nyblivne juniorlandslagscyklisten Axel Moureau satsade offensivt, men utan att få betalt för attackerna. Moureau rullade in som tia i klungan. Lagkamraten Kalle Berglund var fem platser bättre i juniorklassen. 

 Bäste Södertälje CK-senior var Patrik Stridsberg på 15:e plats.