Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftiga fall i amerikanska och asiatiska börsen – Stockholmsbörsen förväntas falla

I större delar av världen dök börsen med förvånansvärt många procent under måndagen. Även i Sverige förväntas nu Stockholmsbörsen falla. Måndagens börsfall i New York är den kraftigaste sedan 2011.

Under måndagen dök industriindexet Dow Jones med 4,6 procent. Det är det kraftigaste fallet på en dag sedan 2011, rapporterar Aftonbladet. Även den asiatiska börsen har fallit – vid öppningen av Nikkei-indexet i Tokyo backade den med 4,2 procent och efter några timmar hade den sjunkit med hela 7 procent. I Hong Kong har Hang Seng-indexet sjunkit med 4 procent.

Vad som utlöste måndagens fall anses vara de oväntat höga löneöknings-siffror för januari. Inflationen beräknas vara på väg att stiga i snabbare takt än vad som tidigare förutsetts, enligt analytikerna.

Oro skapades ytterligare av att flera storbanker fick se sina aktiekurser falla. Detta efter att centralbanken Federal Reserve krävt att jätten Wells Fargo åtgärdar strukturella problem.

Även Stockholmsbörsen förväntas falla under tisdagen.