Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftiga böter för köttknivsmannen

Mannen som högg sönder glassfrysen inne på Coop på Storgatan har nu fått sitt straff.

I mitten av förra veckan berättade vi om den man som gått in på Coop på Storgatan i centrala Södertälje med två köttknivar och högg sönder en glassfrys.

Mannen visade sig senare ha begått dådet i en förhoppning om att bli utvisad ur landet.

Mannen anhölls, men har nu släppts.

I slutet av förra veckan skrevs ett strafföreläggande för brott mot knivlagen och skadegörelse. Straffet blev 130 dagsböter på 50 kronor styck, det vill säga 6 500 kronor.

Mannens advokat hade på tisdagseftermiddagen inte sett strafföreläggandet, och viste inte hur hans klient ställde sig till det.

Migrationsverkets pressjour kan inte uttala sig om enskilda fall och kan alltså inte berätta om mannen fått den önskade utvisningen verkställd eller inte.

Däremot är det inte säkert att det går snabbt bara för att man vänder sig till verket och ber att få bli utvisad. Saker som om personen som ska utvisas har ID-handlingar, och om landet den ska till vill ta emot den eller inte spelar in.