Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig brand startade i villa

15 brandmän kämpade med en övertänd villa i Järna under onsdagsmorgonen. Vid lunchtid var släckningsarbetet näst intill avslutat men bevakning kommer att pågå under några timmar. En kvinna som andats in rök har förts till sjukhus för kontroll. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

TV: Räddningsledaren om branden: ”Kan troligtvis inte rädda villan”

Strax efter klockan sex på onsdagsmorgonen kom ett larm in till SOS om att ett hus i Järna brann. Brandmän från Järna och Södertälje kallades till platsen. Enligt räddningstjänsten började det brinna i fasaden, sedan spred sig branden upp på vinden och vidare till konstruktionen och resten av huset.

– Huset kommer sannolikt att brinna ner, vi bevakar så att det inte ska sprida sig till andra fastigheter, säger Patrick Johansson, operativ chef på räddningstjänsten i Stockholms län.

Vid 11-tiden var endast en enhet, från Södertälje, kvar på platsen.

– Branden har falnat av, det är mest glödbränder. Vi kommer att bevaka platsen ett par timmar till för att säkerställa att den inte tar vägen någonstans, säger Patrick Johansson.

Räddningstjänsten räknar med att lämna platsen vid 14-15-tiden, polisen kommer sedan att upprätta avspärrningar för kommande teknisk undersökning.

En kvinna som har andats in rök har förts till sjukhus för kontroll. Initialt har hon lindriga skador, meddelar polisen. Då det under morgonen var oklart hur branden startade har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

På onsdagseftermiddagen hade hela huset förstörts i branden, och räddningstjänsten avslutade sin insats.