Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köttsnattare jagad i skogen - greps av polis

En man greps efter en rejäl löptur i skogen. Det var personalen på matbutiken som tog upp jakten efter att ha tröttnat på att han flera gånger stulit.

Personalen på matbuktiken Ica maxi vid Vasa handelsplats kände igen mannen som klev in i butiken eftersom han stulit kött flera gånger. När de misstänkte att  han åter igen klev förbi kassorna utan att betala för köttet fick man nog.

– Personal följer efter mannen som springer upp i skogen och där valsar de runt ett bra tag, berättar Albin Näverberg på polisen larmcentral.

Klockan 09.40 fick polisen larm om stölden och förövaren förföljdes.

– Vi blev hela tiden varskodda om var de befann sig av den som förföljde, säger Näverberg.

Fem i tio kunde polisen gripa mannen som tagit köttet.

Hur ska man agera om en ser en person som stjäl och smiter?

– Man kan följa efter så länge man inte löper risk att skadas. I det här fallet konfronterar förföljaren personen precis innan polisen kommer fram, säger Näverberg.

Han tycker att det beror på situation och om en själv känner att en kan ha kontroll.

– Är du 30 år och vältränad är det ju en sak. Är du 62 år och låghalt är det kanske inte lika lätt. Man kan ingripa om man kan göra det på ett säkert sätt, säger Albin Näverberg.