Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kötid på akuten gör den sjuke sjukare

Om man blir sjuk går man till läkaren för att bli bättre. Men i Sverige finns en helt annorlunda situation. Kötiden på akutmottagningen kan för vuxna vara cirka tio timmar – och för barn åtta timmar.

En vuxen kan förstå vad problemet är, men ett barn kan inte vänta så länge. Det finns lekrum på sjukhuset, men barn orkar inte att leka när de är sjuka.

Det är inte så bra att låta sjuka människor vänta så länge för att få träffa en läkare. Det är ett stort problem som behöver förändras. Jag är så trött på den dåliga, långsamma systemet och undrar varför regeringen inte har gjort det bra. Varför kan vi inte öka sjukhusens kapacitet och anpassa antalet läkare till att ha ansvar för fler invånare i Sverige?

Regeringen måste prioritera detta och gör det så snart som möjligt.

Ett tips är att det kan vara bättre om läkare/sjukhuspersonal skulle hinna kommunicera med patienter och informera om ungefärlig väntetid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel