Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körtjejer från Södertälje tog VM-guld på Hawaii

Hård träning gav resultat. Efter en andraplacering för två år sedan åkte barbershopkören Rönninge Show Chorus till Hawaii med siktet inställt på VM-seger i år.

Flera Södertäljetjejer sjunger i barbershopkören Rönninge Show Chorus som har deltagit i det internationella konventet Sweet Adeline Internationals, som också går som världsmästerskapen, på Hawaii.

I lördags tog kören, som i USA representerades av över 130 sångerskor, ett historiskt VM-guld. Dels är det första guldet till en kör utanför Nordamerika sedan tävlingarna började hållas 1973 och dels krossade kören det tidigare poängrekordet.

En av totalt tiotalet sångerskor i kören som är från Södertälje och som var med och tävlade inför de 10 000 åskådarna är Eva Stahl.

– Så häftigt, det var helt magiskt. Hela publiken stod upp flera gånger under vårt framträdande. Den kärlek och den värme vi har fått motta är helt otrolig. Jag tror inte jag har begripit ännu hur stort det här är. Inte bara för oss utan för hela barbershopvärlden, säger hon.

Nu väntar förhoppningsvis några dagar med avkoppling innan det är dags att åka hem och börja repetera inför julkonserterna.

–Vi hoppas på lite sol och värme nu. Och att bara få ha det skönt, säger Eva Stahl.

Över 800 körer har slagits för att få en plats vid årets tävling och från Sverige deltog ytterligare två körer.