Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kortare restid och tåg till Arlanda och Uppsala – Citybanan ger effekt för Södertälje

När 2018 års tidtabell införs – 10 december i år – kommer pendeltågsresenärerna till och från Södertälje att märka en hel del skillnader.

Det meddelar SL i dag i ett pressmeddelande.Trafikverket har beslutat vilka tåglägen SL:s pendeltåg får trafikera, och först i och med den här tidtabellen kommer fördelarna med Citytunneln att märkas.

Generellt utökas turtätheten för 95 procent av resenärerna. 15-minuterstrafik (fyra tåg i timmen) införs under större delen av dygnet på samtliga grenar utom Nynäsbanan, tätare trafik vid knutpunkter under hög- och mellantrafik – och längre tid kommer att räknas som högtrafik.

Tågen får på flera linjer nya slutstationer. Pendeltågen från Uppsala som hittills vänt i Älvsjö kommer att gå hela vägen ner till Södertälje – det innebär att Södertäljeborna kan ta pendeln till Arlanda eller Uppsala utan byte.En annan linjesträckning blir Södertälje Centrum-Kallhäll.

Från och med hösten 2018 kommer snabbpendeltåg att införas på sträckan Södertälje Centrum-Stockholm C och omvänt i högtrafik.

Det innebär en tidsvinst på tre minuter för resenärer till och från Södertälje. Nackdelen blir att snabbpendeltågen inte stannar vid alla mellanstationer.