Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde om till höger i 170 knyck – får kraftiga böter

En 33-årig man från Södertälje döms till höga böter för vårdslöshet i trafik.

Södertälje tingsrätt fastslår bötessumman för mannen till sammanlagt 15 600 kronor.

Tingsrätten anser att det är bevisat att mannen körde i minst 170 kilometer i timmen på E4/E20 mellan trafikplats Moraberg och trafikplats Salem i Södertälje. 33-åringen döms även för att ha kört om en annan bil till höger och för att ha kört över heldragen linje när han körde ut på motorvägen.

33-åringen nekar till anklagelserna men tingsrätten väljer att tro på polispatrullens uppgifter.

Händelsen inträffade vid 20-tiden den 2 december förra året.

Poliserna berättar att de körde på E4/E20 i norrgående riktning när de fick se 33-åringens bil komma i hög fart på påfarten till motorvägen vid trafikplats Moraberg.

33-åringen korsade heldragen linje vid påfarten och drog sedan i väg i hög fart, enligt polisen. Polisen tog upp förföljandet och medan de närmade sig berättar polisen att de såg hur 33-åringens bil körde om en annan bil, som låg i mittfilen, på insidan.

När polispatrullen kom ikapp 33-åringen, gjorde de en hastighetsmätning: de satte farthållaren i polisbilen på 200 km/h och körde efter 33-åringen i 500 meter.

”Under mätningen låg de några billängder bakom. Hastighetsmätaren kontrollmättes efteråt, det görs varje gång en mätning skett." skriver tingsrätten i domen.

33-åringen nekar till att ha kört om någon bil på fel sida och säger att han körde i högst 100 km/h. Att han ska ha kört över heldragen linje har han inte uppfattat.

Tingsrätten väljer att lita på polisens uppgifter och dömer mannen till dagsböter på sammanlagt 15 600 kronor.