Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köpte pistol men blev inte nöjd – både köpare och säljare åtalas för vapenbrott

I november köpte en 20-årig man en pistol av en 55-årig man. Pengar och vapen bytte ägare på en parkeringsplats i Geneta. Fem dagar senare lämnade köparen tillbaka vapnet då han var missnöjd.

Både manen som sålde pistolen och manen som köpte den har nu åtalats för grovt vapenbrott. I åtalet som har lämnats in vid Södertälje tingsrätt framkommer det att polis och åklagare har haft spaning på båda männen en tid och bland åklagarens bevisning mot dem finns bland annat avlyssnade telefonsamtal mellan männen.

Läs även: Skottlossning mot polisstation – polisen utreder grovt vapenbrott

Läs även: Rånade apotek med startpistol – ville ha medicin

Männen ska ha gjort upp affären per telefon och sedan träffats på en parkering i Geneta där pengar och vapen - en gaspistol som gjorts om till ett skarpt skjutvapen, bytte ägare.

20-åringen har rört sig i kriminella kretsar och har i polisförhör sagt att han köpte vapnet för att skydda sig. Under de dagar han bar vapnet lånade han även ut det till en annan person.

Läs även: Tre personer åtalas för det misslyckade juvelrånet

I de avlyssnade samtalen framkommer det, enligt åklagaren, att 20-åringen var missnöjd med pistolen och att han efter fem dagar åkte hem till 55-åringen och lämnade tillbaka vapnet. Den äldre mannen hade sedan vapnet hemma till och med den 5 december då polisen gjorde husrannsakan hos honom.